MASSATGE SACRO-CRANIAL

El massatge cranial s'aplica al crani, la cara, el coll i les espatlles i està especialment dirigit a reduir la tensió d'aquestes zones i eliminar el dolor i les molèsties que aquesta pot causar. La tensió cervical és molt freqüent. Hi ha diversos factors que solen causar un augment de la tensió en els músculs de la zona cervicodorsal, la cintura escapular i en les fàscies de la zona:
• L'estrès.
• Les postures inadequades davant l'ordinador, en estudiar o en dormir.
• Carregar massa pes sobre les espatlles.
• Alguns moviments bruscos.

Aquesta tensió acumulada genera la compressió dels vasos sanguinis de la zona, originant cefalees tensionals, somnolència, diversos tipus de neuràlgies, sensació de cansament, fatiga visual, fatiga mental, bruxisme, marejos i pèrdua de l'equilibri, podent afectar fins i tot a l'estat d'ànim .
El massatge cranial també està indicat per eliminar els mals de cap congestius, ja que facilita el drenatge de la zona nasal, orbicular i frontal eliminant la congestió de la zona característica de malalties com la sinusitis.
El massatge cranial compleix amb el doble objectiu d'eliminar la tensió i les conseqüències que se'n deriven. A més, té un efecte relaxant general, aportant una sensació de calma i benestar.
El massatge cranial es realitza amb diferents maniobres de frecs, micropresiones sobre la cara i les zones temporal, occipital i frontal del crani. A més, la cara es tracta amb fregaments, copets i altres maniobres limfàtiques. Només cal una sensació de 25 minuts de durada per arribar a un estat de total relaxació.