MASSATGE PRENATAL i POST NATAL

Els massatges prenatals i post natals a través de diverses tècniques persegueixen en línies generals millorar el benestar de la que serà o acaba de ser mare i del seu nadó.
En particular, el massatge prenatal és extremadament recomanable per a les dones embarassades (a partir del quart mes) i per als seus nadons perquè millora la circulació sanguínia i l'oxigenació dels teixits, relaxa la musculatura, afavoreix l'elasticitat i flexibilitat de la pell, millora el sistema immunològic, aconseguint - en definitiva - que la mare millori el seu estat físic i emocional. A més, aquest tipus de massatge genera un vincle emocional preciós entre mare i fill i afavoreix un ambient uterí més sa i tranquil per al nadó.

El massatge post natal és aquell que es realitza després del part i que persegueix que es restableixi el correcte funcionament del cos de la mare, que ha patit importants tensions i pressions durant l'embaràs i part, i afavorir que l'úter torni al seu lloc de manera natural. Així mateix, també té importants beneficis sobre l'estat d'ànim de la mare, disminuint l'aparició o intensitat de la indesitjada depressió postpart. (a partir del quart mes).